Strona główna
  lasagne przepis po niemiecku

kaniagostyn *UKS Kania Gostyń

Garnek rzymski. Hej

Polecam takie Garnki Rzymskie swietnie nadaja sie do przygotowania roznego rodzaju potraw np: chleba, ryb, zapiekanek, dań z drobiu (kurczaka, indyka), pieczeni mięsnych, lasagne, risotto, dań z warzyw (ziemniaków w mundurkach), faszerowanych papryk, itp.

Ja co tydzien pieke w nim 2 chleby z wiejskiej maki zytniej, mozna ja kupic na wiekszosci bazarów - szczerze polecam.

Przepis:
0,75kg maki zytniej
0,25kg maki przennej
0,5l mleka
0,5 kostki drożdzy
2 lyzeczki soli
1 lyzeczka cukru

Drozdze z 0,25l mleka i lyzeczka cukru wymieszac z 0,25kg maki przennej i odstawic w cieple miejsce aby wyroslo. Nastepnie dodac do tego make zytnia pozostale mleko i sol - znowu zostawic zeby wyroslo. Tak przygotowana mase wyrobic w dloniach i przelozyc do Garna Rzymskiego, a nastepnie garnek wlozyc do zimego piekarnika i nagrzewac do temperatury 230 stopni, piec okolo 2h.

Taki Garnek Rzymski to swietna sprawa swoj kupilem w sklepie internetowym www.saintbest.pl , ten jest znacznie tanszy niz te niemieckie.

Pozdrawiam Marcin[/url]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • shirli.pev.pl


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • alpsbierun.opx.pl
  •  Menu
     : kaniagostyn *UKS Kania Gostyń
     : lasagne ze szpinakiem i białym serem
     : lasagne z Ikei jak zrobić
     : lasagna white sauce
     : Lasagne bologniase
     : Lasagne wegetariańskie
     : Lasagne vegetable
     : lasagna z mikrofali
     : lasagna ricotta
     : lasagna receipes
     : Lasagna Verde
     . : : .
    Copyright (c) 2008 kaniagostyn *UKS Kania Gostyń | Designed by Elegant WPT