kaniagostyn *UKS Kania Gostyń
Canelloni ze szpinakiem i sosem z owoców. 1 cebula
oliwa
3-4 ząbki czosnku
świeży majeranek
gałka muszkatołowa
masło
300 g młodego szpinaku (baby spinach)
8-10 prostokątnych kawałków świeżego ciasta makaronowego
(jeśli jest paczkowane, suszone do lasagne, trzeba je najpierw zalać wrzątkiem, żeby zmiękło)
gomółka kruchego sera ricotta
parmezan
5 świeżych pomidorów
świeża bazylia
sól
pieprz
gomółka mozzarelli
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, wlać 3-4 łyżki oliwy i podsmażyć cebulę na średnim ogniu. Obrać czosnek, oderwać listki majeranku od łodyg i posiekać, wrzucić na patelnię. Zetrzeć na patelnię pół gałki muszkatołowej, dodać kilka kawałków masła i podsmażać, aż sos zrobi się gęsty i kremowy. Rozłożyć na blacie kawałki ciasta makaronowego. Blanszować na patelni listki szpinaku, a gdy zmiękną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć małe porcje szpinaku na kawałki ciasta makaronowego, lekko je ubijając. Pokruszyć ricottę i posypać nią szpinak. Posolić i doprawić pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Zmielić świeże pomidory i listki bazylii (bez łodyg) w malakserze i dodać dużą szczyptę soli i pieprz do smaku. Wlać sos do naczynia do zapiekania (może być ceramiczne). Ciasto ze szpinakiem zwinąć w ruloniki i ułożyć w sosie, lekko dociskając. Na wierzchu położyć plastry mozzarelli i posypać parmezanem. Piec pół godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Przepisy. Lasania 1. W duzym garnku podsmazamy mieso mielone z cebula i czosnkiem. Odlac powstaly tluszcz. Dodac ziola, cukier, 1 lyzeczke soli, koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Calosc gotowac 30 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 Ă°C. Zaroodporna forme wysmarowac maslem.
3. W misce wymieszac ser ricotta, jajka, parmesan, natke pietruszki i 1 lyzeczke soli.
4. Na dno formy ukladamy 4 platy lasagne, posypujemy polowa sera tartego, polewamy polowa masy serewej, na nia wlewamy 1/3 sosu miesnego. Znowu ukladamy 4 platy makaronu i w tej samej kolejnosci dajemy tarty ser, mase serowa i sos miesny. Na koncu wierzch polewamy sosem miesnym.
5. Zapiekamy 30-40 minut. Smaki świata. " />NOVOCAINA - Wrocław
Opis:
Restauracja z tradycyjną kuchnią włoską, otwarta codziennie od godz. 12.00 do późnych godzin wieczornych, lokal posiada klimatyzację, bezprzewodowy dostęp do Internetu, prasę codzienną. Dysponujemy liczbą 64-ech wygodnych miejsc restauracyjnych ( fotele) oraz 18- oma miejscami hokerowymi przy barze i na jednej z dwóch antresoli w lokalu. Kuchnia Novocainy codziennie oferuje wybór ok. 70 dań â specjałów kuchni włoskiej, tradycyjnej, bazującej przede wszystkim na kuchni z pieca opalanego drewnem, potrawach z grilla, makaronach gotowanych, zapiekanych ściśle według antycznych receptur i przygotowywanych zawsze pod określone zamówienie klienta. Restauracja zajmuje się kompleksową organizacją przyjęć, począwszy od okolicznościowego menu, poprzez wystrój specjalny lokalu, stołów, aranżację artystyczną ( zespoły muzyczne, wodzireje itp.).
Program:
Crostini allâÂÂoliva â grzanki z pastą z czarnych oliwek, ricottą i czosnkiem Lasagna al Prosciutto - lasagna z szynka, pieczarkami, mozzarellą, z sosem pomidorowym
Lub
Rigatoni al Forno âÂÂz kawałkami kurczaka, brokułami, pieczarkami, beszamelem, mozzarellą i śmietaną Tiramisu Napoje - sok lub napój gazowany 0.2 l ( Fanta, Cola, Sprite) Uwagi:
Oferta nie dotyczy imprez okolicznościowych. Restauracja zastrzega sobie prawo odmowy rezerwacji w terminie organizowania imprez zamkniętych lub biletowanych. Lokalizacja:
WROCŁAW
Do nabycia w sklepie internetowym http://www.razdwatrzy.net Modernic sofa. kraft non fat cheese lasagna ricotta cheese mandarin orange cottage cheese marble cream cheese cake new york philly cheesecake mexican style cheese dip kraft sliced cheese coupon variety cheese ricotta cheese underground cheesecake traverse city middle eastern cheese easy alfredo sauce without cream cheese low fat macaroni cheese recipe strawberry cake cheesecake suzy creamcheese lyrics melting pot recipes cheese replacement for ricotta cheese chucky cheese mn cream cheese cake raschera cheese cheese not refrigerated the stinky cheese man play yellow cake cheesecake substitute for garlic cheese roll what is paneer cheese strawberry sauce cheesecake strathdon blue cheese nutrition bleu cheese minnesota cheese curds how to make cheese curls meat cheese gift box pumpkin sour cream cheesecake
Technically this recipe is not real ricotta, which is a by-product of cheese making using rennet, but the taste is identical. Here are 85 recipes for cheeses and other dairy products that require basic cheese making techniques and the freshest of ingredients, offering the satisfaction of cheese making Making cheese at home is a craft whose time has come. With today's technology, communications and new attitudes about doing things creative, it is about Modernic sofa. basic cream cheese frosting wallace's favourite cheese songs with cheese extraordinary cheese dip when is cheesecake done baking tortellini cheese soup cake with cream cheese what does ricotta cheese taste like new york cheese restaurant how to use a cheesecloth new england cheesemaking wisconsin chocolate cheese oreo mudslide cheesecake recipe spinach cottage cheese lasagna recipe what is cheesecake made of pimple cheese mtg the cheese stands alone paula dean cheese biscuits toontown the big cheese cheesecake bistro new orleans mint jelly and cream cheese removing cheesecake from spring pan recipe for baked ricotta cheesecake nutrition philly cheese steak cheese factory microbes used in cheese corsican cheesecake recipe miniature cheesecake recipes yoplait cottage cheese turkey cottage cheese omelet with cheese village maid cheese swiss cheese recipes
After a story in yesterday's New York Post, they've apparently forbidden the chef from not only making his breast milk cheese in the This is not a stand-alone cheese kit, but a base for a variety of cheese making when you add one or more of our Specialty Cheese Kits Modernic sofa. steve cheese monique's mac and cheese bel cheese where is chuck e cheese meritage wine and cheese tote cheesemeister lemon cheese pound cake what is a cheese curd spinach and cheese bars hot ham x26 cheese dip portland showcase of wine and cheese pregnancy cheese mozzarella cup cheese recipe roquefort blue cheese packer cheesehead rosenberg blue cheese kentucky beer cheese tuna noodle casserole cream cheese vector cheese get crazy with the cheese whiz nan davis pimento cheese recipe steak salad goat cheese tuma cheese tomato mozzarella cheese salad easy recipe cheesecake romano locatelli cheese open faced grilled cheese muenster cheese wikipedia where was cheddar cheese invented larchmont wine spirits and cheese maria likes me but cheese fat jar cheese sauce pumpkin bars cream cheese icing low fat cheese brands le brie cheese cheese edan blue vein cheese strawberry shortcake cheesecake recipe alderwood cheese big cheese costume pacific cheese co hayward ca raw ricotta cheese picture of a double cheeseburger starting a cheese farm basic cheese lasagna vidalia onion swiss cheese dip no blue cheese during pregnancy
The presented cheese making parameters showed that the effects of these chemically simi- ... economic control of cheese making and in expressing In cheese making, for milk to separate into curds and whey (curdling), the process requires the addition of rennet. Modernic sofa. lasagna white cheese sauce sharp cheddar cheese ball recipe white cheesecake philadelphia best cheesesteak how much is cream cheese cheese for ubuntu is asiago cheese pasteurized vallombrosa cheese recipes for philly cheese steak how is ricotta cheese made melting cheese paneras broccoli cheese soup rachel ray cheese ball cheesesteak ordering paula's mac and cheese recipe spinach and cheese stuffed meatloaf pregnancy cheese craving cottage cheese recipes pumpkin bar cream cheese recipe low-fat cream cheese alton brown macaroni and cheese the great wisconsin cheese festival velveeta shells and cheese coupon supersonic chucky cheese three cheese blend chuck e cheese louisville ky cornucopia cheese nc recipe soup broccoli cheese rice broccoli cheese dish chocolate mousse cheesecake win schulers cheese chili velveeta cheese dip bosco cheese sticks salad feta cheese artisan cheese new york exodus cheese chuck e cheese parma ohio saputo cheese uk ltd washington state cheese makers chucky cheese san diego monterey cheese dip diet cheese vegetarian pizza cream cheese cheese wars jello recipe cottage cheese
The presented cheese making parameters showed that the effects of these chemically simi- ... economic control of cheese making and in expressing I suggest you try several other simplier cheese related projects beforeyou try making a hard cheese. Sezon 2008/2009. " />Wszystkie tematy na naszym forum sa pozamykane,tak ze napisze tutaj bo wiem ze chłopaki z Polonii Wasze forum tez przegladaja,dowiedziałem sie dzwoniac ok poł godz temu ze wszyscy co pojechali do wawy czekaja tzn czekali pól h temu na hrabiego listkiewicza te gnoje nie licza sie z nikim i kaza czekac na siebie masakra bo przeciez musza sobie pojesc a taka ciekawostka,zobaczcie wszyscy jak sie odzywiaja hieny z pzpn-u :
menu obiadowe czlonkow Zarzadu pzpn :
Zakąski:
Pomidory z mozarellą, świeża bazylia i dressing balsamiczny
Warzywa z grilla z oliwą z oliwek
Szynka parmeńska z melonem
Sałatka z makaronu i salami
Sałatka z owoców morza
Danie główne :
Farfalle w sosie z czterech rodzajów sera z brokułami
Penne z pikantnym, pomidorowym sosem Arrabiata
Lasagne z serem Ricotta i mięsem
“Cordon Blue” – pierś kurczaka nadziewana szynką i serem
“Coq au Vin” – kurczak duszony w czerwonym winie
Paupinette z łososia w sosie z homara
Marchewka “Vichy” i zapiekane ziemniaki
Ryba w sosie słodko-kwaśnym
Kurczak w zielonym curry po tajsku
Ryż gotowany na parze
Kaczka pieczona z jabłkami
Sandacz w sosie z pora i kopru, gotowane ziemniaki
Kluski śląskie z sosem grzybowym
Deser :
Polski sernik
Mazurek i kutia
Strudel makowy
Sałatka z marynowanych owoców z miętą
Arbuz
Ciasto przekładane kremem i dżemem malinowym
Gofry z tradycyjnymi dodatkami Sezon 2008/2009. " /> ">Wszystkie tematy na naszym forum sa pozamykane,tak ze napisze tutaj bo wiem ze chłopaki z Polonii Wasze forum tez przegladaja,dowiedziałem sie dzwoniac ok poł godz temu ze wszyscy co pojechali do wawy czekaja tzn czekali pól h temu na hrabiego listkiewicza te gnoje nie licza sie z nikim i kaza czekac na siebie masakra bo przeciez musza sobie pojesc a taka ciekawostka,zobaczcie wszyscy jak sie odzywiaja hieny z pzpn-u : menu obiadowe czlonkow Zarzadu pzpn :
Zakąski: Pomidory z mozarellą, świeża bazylia i dressing balsamiczny Warzywa z grilla z oliwą z oliwek Szynka parmeńska z melonem Sałatka z makaronu i salami Sałatka z owoców morza
Danie główne : Farfalle w sosie z czterech rodzajów sera z brokułami Penne z pikantnym, pomidorowym sosem Arrabiata Lasagne z serem Ricotta i mięsem “Cordon Blue” – pierś kurczaka nadziewana szynką i serem “Coq au Vin” – kurczak duszony w czerwonym winie Paupinette z łososia w sosie z homara Marchewka “Vichy” i zapiekane ziemniaki Ryba w sosie słodko-kwaśnym Kurczak w zielonym curry po tajsku Ryż gotowany na parze Kaczka pieczona z jabłkami Sandacz w sosie z pora i kopru, gotowane ziemniaki Kluski śląskie z sosem grzybowym
Deser : Polski sernik Mazurek i kutia Strudel makowy Sałatka z marynowanych owoców z miętą Arbuz Ciasto przekładane kremem i dżemem malinowym Gofry z tradycyjnymi dodatkami
A co z tym ma kolejny zezon OE Śnieżnobiałe cannelloni. Cannelloni to jedno ze smaczniejszych dań kuchni włoskiej - podobne do lasagne, tylko zamiast przekładać kolejnymi warstwami makaronowe płatki faszerujemy makaronowe rurki i zalewamy sosem. Chciałabym przedstawić moją wersję przepisu. Jest to naprawdę bardzo proste danie
Składniki: 1 opakowanie serka ricotta 1 średniej wielkości cebula 1/2 główki czosnku (najlepiej polskiego lub włoskiego) kawałek (zależnie od preferencji) sparzonego boczku lub szynki opakowanie cannelloni śmietana 18 % fix knorra do spaghetti carbonara bazylia, oregano, tymianek
Sposób przygotowania:
Do miski wrzucamy serek, dodajemy do niego poszatkowane w kosteczkę cebulę, szynkę/boczek i rozgnieciony lub wyciśnięty wyciskarką czosnek. Wszystko dokładnie rozcieramy i doprawiamy. Jeśli farsz jest zbyt suchy możemy dodać łyżkę śmietany. Gotową mieszanką napełniamy rurki, które układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Teraz idziemy na łatwiznę - przygotowujemy sos z fixu (chyba że ktoś czuje się na siłach ryzykować z innym sosem) i zalewamy całość. Doprawiamy, a następnie wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika
smacznego życzę Ulubiona potrawa.. " />Temat trochę w stylu - jakiego koloru galoty nosicie, no ale jest to i wypowiedzieć się można
Generalnie to kiedyś mi taka jedna powiedziała że chleje jak Irlandczyk (Guinness, Whiskey) i żre jak Włoch. Nie pamiętam już czy to miał być komplement, czy nie i o co się z grubsza rozchodziło, ale coś w tym jest. Wszelkie makarony i dania na nich oparte (głównie spaghetti, cannelloni, lasagne i tagliatelle), pizza (na szczęście moje miasto to istne pizzowe zagłębie z nadal działającą pierwszą pizzerią w Polsce) i inne potrawy jak np. bruschetta to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Poza tym nie tylko jem ale i gotuję w tym stylu – dużo ziół typu oregano czy bazylia ponadto pomidory, oliwki no i sery - mozarella, parmezan, ricotta.
Świetna jest też kuchnia meksykańska, bo ostra, no ale że nie specjalnie przepadam za awokado a wołowina kurevsk0 droga to stołuje się w tym stylu tylko sporadycznie jak jem coś na mieście.
W końcu z racji tego że zawsze lubiłem ryby (znowu kuchnia włoska się kłania po części) od jakiegoś czasu nosi mnie na… stek z wieloryba (tak wiem to ssak a nie ryba) – dostępne ponoć już tylko na Islandii w jednej restauracji za około 100zł porcja. Mam nadzieje że zdążę się tam wybrać nim właścicielowi skończy się zapas mięcha
PS Aha no i żarcie z grilla – karkóweczka – yummmm
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plshirli.pev.pl
|
|
|