kaniagostyn *UKS Kania Gostyń
Prosty przepis na danie. LASAGNA
INGREDIENTS
* 1/2 pound penne pasta
* 1/2 pound lean ground beef
* 1 (26 ounce) jar pasta sauce
* 1 (15 ounce) container ricotta cheese
* 8 ounces shredded mozzarella cheese, divided
* 1/4 cup grated Parmesan cheese
* 1 egg, beaten
* add to recipe box Add to Recipe Box
My folders:
* add to shopping list Add to Shopping List
* add a personal note Add a Personal Note
DIRECTIONS
1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a 2 1/2 quart baking dish.
2. Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Add pasta and cook for 8 to 10 minutes or until al dente; drain.
3. In a large skillet over medium heat, cook beef until brown; drain. Stir in pasta sauce; remove from heat.
4. In a bowl, combine ricotta, 1 cup mozzarella, Parmesan and beaten egg. Stir until well combined.
5. In the prepared dish layer half the pasta, half the sauce and half the cheese mixture. Repeat. Top with remaining mozzarella.
6. Bake in preheated oven 34 to 40 minutes, until hot and bubbly. ANG-PL: Soft serve ice cream. "Hanna Burdon" <hburdonWYT@ntlworld.comwrote in message
| Dzięki śliczne. A przepis w linku kuszący bardzo, chyba sobie zrobię takie | :-). A żeby was. :-)
A co to jest "ricotta cheese, part skim milk"? Dwa składniki czy jeden? Hania
"Ricotta cheese" to bialy slodki ser produkowany we Wloszech z owczego lub koziego mleka. W USA ten ser produkowany jest z pelnotlustego lub czesciowo odtluszczonego ( part-skim ) mleka pochodzacego od krow. Dla uzupelnienia dodam, ze "ricotta cheese" to wazny skladnik w daniu zwanym "Lasagna" ;)
zapiekanka!!!!!!!. > chodzi mi ogólnie o jedzonko, które wkłada się do pieca, serek się topi, mmm,
> w środku makaron, warzywa, cokolwiek
> nie na ciescie- wiec nie pizza
Amerykanie z braku lepszego pomyslu powiedzieli by; cheese and veggie bake,
moze to tez byc lasagne, pasta pie. jakie wino do pierogow?. Wklejam zatem ten link: Creamy Pasta White Wine: Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio or Chardonnay
Red Wine: Chianti
Robust, Spicy Pasta White Wine: Riesling or Pinot Grigio
Red Wine: Chianti, Zinfandel or Cabernet Sauvignon
Lasagna or Stuffed Pasta Red Wine: Gamay Beaujolais, Chianti, Zinfandel or
Cabernet Sauvignon
Fettuccini Alfredo White Wine: Pinot Grigio or Chardonnay
Red Wine: Chianti
Seafood Tortellini White Wine: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio or Chardonnay
Red Wine: Chianti
Pasta in Clam Sauce White Wine: Riesling, Sauvignon Blanc or Pinot Grigio
Red Wine: Chianti, Zinfandel or Cabernet Sauvignon
Cannelloni with Cheese Sauce White Wine: Pinot Grigio or Chardonnay
Red Wine: Chianti or Zinfandel
Polenta with Sauce White Wine: Chardonnay
Red Wine: Chianti or Cabernet Sauvignon
Risotto White Wine: Sauvignon Blanc or Chardonnay
Red Wine: Chianti, Pinot Noir or Zinfandel
lasagne mięsno-szpinakowa. Do Kwiety Miło mi!
A ja poznałam przepis w bardzo prozaiczny sposób - był na pudełku z płatami
lasagne. Rzecz działa się w Kanadzie i to ułatwiło mi zycie, ponieważ
zamieszczono sugestię, że przy braku ricotty można użyć cottage cheese.
pozdrawiam
W pizza z mikrofalówki. Aniu, niestety, mikrofala raczej jest dobra do zapiekania niz do pieczenia. Z
doswiadczenia wiem, ze nierowno piecze. Nawet podstawowa babka wychodzila
koslawa. Sprawdzala sie natomiast w zapiekankach typu macaroni & cheese czy
lasagna. Probowalam tez robic w niej tarty, ale tarty kruche nie byly dobrze
upieczone. Lepiej juz bylo ze spodami typu pokruszone herbatniki+maslo, ale i
tak jedna strona byla spalona, druga ledwo upieczona. Jesli chcesz robic tarty
to kup gdzies gotowy spod. a zbolaly krish. Love is a fire of flaming brandy upon a crepe suzette
Let's get this romance cooking, honey, but let us not forget
Life is a minestrone served up with parmesan cheese
Death is a cold lasagne suspended in deep freeze
bullshit
love, I guess, is a brand of soap
brownies. a oto przepis na lasagne ktory wyprobowalam wczoraj, to moja pierwsza lasange w
zyciu :) troche czasochlonny jest ten przepis ale nam dosyc posmakowal.
"Squash and mushroom lasagne"
8 servings
Olive oil cooking spray
1 cup sliced onion
1 tablespoon minced garlic
1 pound Portobello, or cremini, mushrooms, sliced
½ cup dry wine, or canned reduced-sodium vegetable broth
Salt and pepper to taste
¼ cup finely chopped shallots, or green onions and tops
2 teaspoons margarine
¼ cup all purpose flour
1 teaspoon dried rosemary leaves
½ teaspoon dried thyme leaves
2 cups skim milk
2 cups (½ recipe) Marinara sauce or spaghetti souce
½ package (8-ounce size) cream cheese, cubed
¾ cup (3 ounces) grated parmesan cheese, divided
12 lasagne noodles (10 ounces) cooked
1 pound winter yellow squash, peeled thinly sliced
1. Spray large skillet with cooking spray, heat over medium heat until hot.
Saute onion and garlic 3 to 4 minutes; add mushroom and saute 5 minutes. Add
wine to skillet and heat to boiling. Cook over medium heat until mixture is
dry, about 5 minutes stirring occasionally. Season to taste with salt and
pepper.
2. Saute shallots in margarine in medium saucepan until tender, 2 to 3 minutes.
Stir in flour and herbs; cook 1 to 2 minutes stirring constantly. Whisk in milk
and heat to boiling; boil, whisking constantly, until thickened, about 1
minute. Mix in Marinara sauce, cream cheese and ½ cup parmesan cheese; cook
stirring frequently, until sauce is hot and cream cheese melted, 5 to 7
minutes. Season to taste with salt and pepper.
3 Stir 1 cup sauce into mushroom mixture. Spread about ½ cup remaining sauce in
bottom of 13x9-inch baking pan; arrange 4 noodles in pan, overlapping edges.
Spoon ½ of mushroom mixture and squash slices over noodles and spread with
generous 1 cup sauce. Repeat layers 1 time, ending with layer of noodles and
generous 1 cup sauce. Sprinkle with remaining ¼ cup Parmesan cheese.
4. Bake lasagne, loosely covered, until noodles and squash are tender, 50 to 60
minutes. Let stand 10 minutes before serving.
Oczywiscie w tym przepisie jest spora dowolnosc. Ciekawa jestem jak smakowaloby
to z winem, ja uzylam vegetable broth.
Pozdrawiam
Przepisy kulinarne. Ja bardzo lubie kuchnie orientalna i rzeczywiscie o produkty latwo.
Tak a propos, ostatnio w supermarkecie orientalnym spotkalismy za lada polskiego
chlopaka :) (w tym samym dniu w tesco tez Polka tyle, ze bardziej zasiedziala i
w farm shop lokalnym znowu Polka -swojsko sie robi :))
W wolnej chwili sluze paroma wyprobowanymi przepisami na curry (tyle, ze nasze
ulubione to takie nuklearne ;) z duza iloscia chilli acz korme tez jadamy ;) )
Mamy tez pare ulubionych dan z kuchni chinskiej, japonskiej i koreanskiej.
Troche kuchni meksykanskiej ( albo pseudo meksykanskiej ;) )
Poza tym `wloszczyzna` domowej roboty.
Z angielskiej uwielbiam wszelkie pieczyste czyli sunday roast.
Oczywiscie indyka w wydaniu swiatecznym.
Male ziemniaczki zapiekane w tluszczu gesim.
Potato wages zapiekane na chrupiaco.
Moja tesciowa przyrzadza pyszne pory i kalafiory zapiekane
w sosie serowym (probuje ja podrabiac ale z dosc marnym skutkiem).
Jest specjalnosc to tez domowy shepherds pie. I ze slodkosci banoffi zwane
inaczej sekretem glodnego mnicha czy jakos tak ;)
Salatki ziemniaczane i inne na BBQ.
Tez domowe lasagne. Przepyszne kanapki wszelakie.
Moje ulubione to z lososiem i swiezym ogorkiem.
Dziadek( emerytowany wlasciciel pub`u ;)) ma dar przyrzadzania tradycyjnych
czyli np corned beef i chutney albo z serem, cebula i ploughman's pickle
Jeden z wujkow specjalizuje sie w takim przysmaku - sa to warzywa pieczone w
lekko kwasnej zalewie, ale jeszcze nie zdarzylam przepisu wydobyc.
Ja uwielbiam wszelkie Jacket Potatoes z roznymi dodatkami.
Pstraga zapiekanego na cytrynowo.
Trifle, Oxtail soup ze swiezym pieczywem, muffins na slodko i na wytrawnie,
hot cross buns, nalesniki szkockie, scones (ale nie supermarketowe ;-P).
I fakt, ze jest tu taki wybor owocow morza,
czesto swiezutkich sprzedawanych przy przystani.
Np krewetki z cottage cheese sa pyszne.
Steak & kidney pie
Gravy do wszystkiego
Cherry pie. Cheese cake.
Crumble pie (szczegolnie w lecie z miekkich owocow typu maliny, jezyny itd)-
proste i pyszne. Z custard szczegolnie.
Caffiolo czy jak to sie pisze ;)
Lubie tez tosty z wszelkimi dodatkami (np z Marmite- moje dzieci uwielbiaja,
albo z marmolada pomaranczowa mmmmm)
I traditional English breakfast od czasu do czasu. Zwlaszcza takie jak moj maz
przyrzadza i z kielbaskami od lokalnego rzeznika - cudo!
Albo paluszki tostowe zanurzane w jajku na miekko - na sniadanie :)
Tu odkrylam tez baranine - w sosie mietowym - cudo!
Schab z pieczarkami w sosie smietankowym - lekko kwasnym.
Tyle mi sie narazie przypomina :)
Oj zglodnialam :-O Twin Peaksowe cherry pie ;). Rlllrllrlllll... :) Mam gdzies w domku muzę by Angelo Badalamenti, chyba zaraz
pojde po wisnie i zaczne piec z soundtrackiem w tle :) Do tego lody waniliowe &
kawka :) Z tego, co sobie przypominam, rowniez do niej przywiazywano w serialu
szczegolna uwage. Hjeh, wlasnie znalazlam liste jedzonka z Twin Peaks :)
The Unofficial ^Twin Peaks^ Food List
This list contains food items that were 1) specifically named 2) seen 3)
guessed in the Twin Peaks television series and Twin Peaks: Fire Walk With Me.
Knockwurst
Smorgasbord
Coffee
Donuts
Cherry Pie
Jelly Donuts
Asparagus
Extra Decaf
Gum
Two eggs over hard,
bacon super crispy, almost burned, cremated
Grapefruit juice, just as long as those grapefruits are freshly squeezed
Coconut
Beer
Tuna fish, whole wheat
Coffee with fish
Fruit punch
Soft drinks
Sparkling cider
Baguettes with brie and butter
Huckleberry pie
Double scotch on the rocks (two of them)
Coffee with creme and sugar
Black coffee (black as midnight on a moonless night)
Fish
Short stack of griddle cakes, slightly heated,
butter,
slice of ham
Local mushrooms
Huckleberry pie, heated, ice cream on the side
Weenie roast
Ice cube
Diet lasagna
Eggnog
Peanuts
Chicken feed drug transaction
Turkey sandwich with mayo
Leg of lamb (crush some garlic; fresh mint)
A couple of bottles
Cherry coke
Fries
Tea
Sugar cookies
Cake
$1000 poker chip from One-Eyed Jacks
Sauce (Champagne)
Dom Parignon
Milk
Meatloaf
Cocaine
Bon Bons
Ice cream (Butter Pecan)
A cherry
Trout
Milk and cookies
Bottled water
Roadside stew
Whiskey
Hot milk
Pitch gum
Hospital food
Pheasant
Soup
Chocolate peanut butter pie
Heinz 57 Ketchup
Mustard
Ginger beer
Take the entire head and dip it in blamage pudding, roll in oats, stuff full of
walnuts, hot rocks, and a spice. Wrap in popingnon and seal edges with a sugar
glaze. Bake in glass (?)
Creamed Corn
Grapefruit with cherry
Chicken with rice
One smoked cheese pig
Marshmallows
Bear claw
Pickled icemen
Vegetable (Leo?)
Bobby Briggs (?)
Lemonade
Saltines with apple butter
Beans
(Family night at) The Pancake Plantation
English caramel
Chamomile tea
Rabbit chili
Cheeseburger, medium; a coke and some fries
Irish (?)
Diet soda
Black Yukon sucker punch
Saki (?)
Cold milk
Oatmeal
Two chocolate shakes (extra whipped creme on one)
Real potatoes
Dog biscuit
Salmon (fresh, firm)
Omelet (white veal sausage, morel mushrooms)
Peanuts
Ham
Carrots
Potato salad
Deviled eggs
Carrot sticks and celery sticks
Chicken
Corn on the cob
Waldorf salad
Popcorn
Three berry pie
Jello
Roast
Nectar of the gods
Small box of chocolate bunnies
Scrambled eggs
Venison steaks
Sparkling wine
Gruel
Apples
Lollipop
Red wine
Peas (pass the peas again)
Red herring
Fried eggs
Glass of nearly frozen, unstrained tomato juice, plop a couple of oysters in it
Mound of sweet breads, sautĂŠed with chestnuts and Canadian bacon
Big biscuits smothered in gravy
Anchovies
Bicarbonate soda
Sausage patties (not sausage links)
Pig head with grapes and a green apple in its mouth
Roasted pine weasel
Rare steak
Chicken pot pie
Turkey sandwich, whole wheat, lettuce, dollop of mayonnaise
Garmonbozia
Turkey dog
Muffin
High school sandwich
Reiner Ale
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plshirli.pev.pl
|
|
|