kaniagostyn *UKS Kania Gostyń
espresso. Jest to kawa ktora pije sie na dwa "łyki". Orginalnie podawana w filizankach o
temp 70 stopni Celcjusza. Robiona pod cisnieniem nieco ponad dwoch atmosfer.
Czas jej przygotowywania to 32-38 sekund.
Woda: woda jest podawana przewaznie w ilości 100-150 ml. do przepłukania zębów
po spożyciu kawy. Espresso ma najwyższe tendencje do zanieczyszczania płytki
nazębnej. Zwyczaj podawania wody jest mało popularny jeszcze w Polsce. Ponieważ
jedynie orginalne espresso można osiągnąć tylko na ekspresach LaCimbali, a
takich to jak na lekarstwo. Pozdawiam. Pijesz rano kawę? Uważaj na ekspres. Pijesz rano kawę? Uważaj na ekspres Wysypki, biegunki, bóle brzucha - apetyt na małą czarną kosztował brukselskich
eurokratów zdrowie. Włoskie ekspresy do kawy firmy Cimbali przez rok
systematycznie podtruwały urzędników ołowiem i niklem. Teraz warte 360 tysięcy
złotych automaty trafią na złom
kawa we Włoszech - najpiękniejsze chwile. Tu nie mogę się zgodzić. Saeco nie należy do bardzo dobrych firm, jest wprawdzie włoska, ale działa dopiero od lat 80. I z jakością są czasem na bakier. Niestety to widać także po Gaggi, którą niedawno przejęli. Można za to kupić doskonałe produkty firmy Pavoni, Marzocco czy Cimbali. Doskonałe ekspresy wysokociśnieniowe robi się też w innych krajach. Jest na przykład kanadyjski QuickMill, hiszpański Ascaso czy Rancilio Silvia. espresso. > jedynie orginalne espresso można osiągnąć tylko na ekspresach LaCimbali
Tiaa.. wedlug producentow tych ekspresow na pewno.
pzdr
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plshirli.pev.pl
|
|
|